Almata

Almata Uçak Bileti

En Ucuz Almata Uçak Bileti

Kalkış - VarışGidiş TarihiFiyat

En Ucuz Almata Kalkışlı Uçak Bileti

Kalkış - VarışGidiş TarihiFiyat

Almata şehrinden direk uçuşlar

Kalkış - VarışHavayoluGidiş TarihiDönüş TarihiFiyat

Almata uçak bileti

Almata uçak bileti sayfamızda yukarıda bulunan panelimizden arama yaparak en ucuz Almata uçak bileti’ni bulabilir. Havayolu, fiyat , havalimanları, saat ve daha birçok farklı kritere göre filtlereme yapabilir en ucuz Almata uçak bileti’ni satın alabilirsiniz. Ayrıca Almata uçak bileti sayfamızda havalimanından şehire ulaşım hakkında bilgi bulabilirsiniz. Almata uçak bileti fiyatları için en geniş seçenekleri Tripuck sunmaktadır.



Almatı uçak bileti ile bağımsız Türk devletlerinden biri olan, Kazakistan’ın eski başkenti günümüzdeki finans ve kültür merkezini gezmeye ne dersiniz? İstanbul’dan sık sık yapılan İstanbul- Almatı uçuşları sayesinde Almatı uçak bileti alarak yaklaşık 5,5 saat kadar süren bir uçuşun ardından kente ulaşılabiliyor.

Gerek iş gerek turistik amaçlı her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlayan Almatı, köklü tarihini burada yaşamış olan Türk boylarına borçlu. Geçmişte bu topraklarda hüküm sürmüş olan Kıpçaklar, Oğuzlar, Karahanlı ve Hun imparatorlukları gibi büyük hükümdarlıkların izlerini ülkede bugün de görmek mümkün. Kent ayrıca, dünyaca ünlü kayak merkezleriyle de spor turizmine hizmet ediyor. Almatı uçak bileti alarak ülkenin köklü tarihî ve doğal güzelliklerini keşfe çıkmak için en elverişli mevsim ise bahar ayları. Hem böylelikle ülkede önemli bir yer tutan Nevruz Bayramı kutlamalarına da tanıklık edebilirsiniz. İlkbaharın müjdecisi olan Nevruz, Kazakların önemli bir bayramı olduğundan bu dönemde farklı aktiviteler, sanat gösterileri gibi etkinlikler yapılan şehir çok daha cezbedici oluyor.

Eski adı Alma Ata olan şehir, 1991 yılında Kazakistan’ın Sovyetler Birliği’nden ayrılmasından sonra, Batı ülkelerine açılıp, çok hızlı bir büyüme göstermiş. Şehir günümüzde ülkenin kültürel, ekonomik ve ticari merkezi durumunda. Almatı, eski İpek Yolu üzerinde bulunan bir şehir olarak, zengin bir tarihe de ev sahipliği yapıyor.

Kazakistan’ın güneydoğusunda yer alan Almatı, Zailysky-Alatau dağlarının karla kaplı zirvelerinin yamaçlarına kurulmuş. Almatı’da turistlerin ilgisini çekebilecek birçok alışveriş merkezi, restoranları, otelleri ve kumarhaneleri de bulunuyor. Bu olanakları ile renkli, canlı bir kent olan Almatı’da gece hayatı da gündüz olduğu kadar hareketli. Almatı gece hayatı açısından da özellikle Cuma ve cumartesi günleri tıka basa dolan gece kulüpleri ile dikkat çekiyor. Burada gece eğlenmek için gidebileceğiniz 10-15 adet civarı büyük gece kulübü var. Mekânlar genellikle gece yarısı dolmaya başlıyor ve sabahın ilk ışıklarına kadar eğlence devam ediyor.

Almatı’da konaklamak için otel fırsatlarını, otel kampanyalarını Tripuck Almatı otelleri sayfalarımızdan inceleyebilir, Almatı’da bulunan otel, pansiyon gibi pek çok farklı konaklama seçeneği değerlendirebilirsiniz. Almatı’da 5 yıldızlı oteller çok olduğundan şehir, seyahatinde konfor arayanlara da hitap ediyor.

Almatı’da Gezilecek Yerler

Almatı’da gezilecek yerler oldukça fazla ve farklı. Gün içerisinde şehirde çarşı pazar dolaşıp kentin tarihî ve kültürel noktalarını ziyaret ettikten sonra akşam isterseniz şehre çok yakın olan dağa trafiğe göre 1 saatten kısa bir sürede çıkabilirsiniz. En yüksek tepesi, deniz seviyesinden bin 691 metre yükseklikte bulunan “Medeo” olan kayak merkezi Chimbulak’ta (Şimbulak) karın ve kayak yapmanın tadını çıkarmak mümkün. Dağlık alanlar şehir merkezine yakın olduğundan kent sakinleri iş çıkışı bile buralara giderek kayak yapabiliyorlar. Şehrin karmaşasından kaçmak için ideal bir etkinlik olan kayak ülkede de sevilen bir spor dalı.

Kayak yapmayı seviyorsanız Almatı uçak bileti alarak Şimbulak Kayak Merkezi’ne gidebilir ve hemen yanında bulunan Büyük Almatı Gölü’nü gezebilirsiniz. Eğer şehre kayak tatili amacıyla gidecekseniz Almatı uçak bileti alırken kar mevsimi olan kasım ve nisan arasında kalan döneme almanız uygun olacaktır.

Kayaktan önce kentin diğer zenginliklerini gezmeye şehir içinden başlamak isterseniz, ilk olarak tarihî eserleri ile göz kamaştıran Devlet Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Merkezi Devlet Müzesi

Çeşitli 7 bölümden oluşan müze de binlerce eser bulabilirsiniz. Kazakistan tarihini, kültürünü daha yakından tanımak için mutlaka gezilmesi gereken bir müze. Kazakistan’ın Tunç Çağı buluntularından 2. Dünya Savaşı’na kadar pek çok eserin yer aldığı müzede Altın Adam’ın büyük bir kopyası da bulunuyor. Müzede ayrıca Cengiz Han Dönemi eserleri ve hatta M.Ö. 6. ve 3. yüzyıllar arasına ait altın eserlerin sergilendiği bir de altın salon bulunuyor.

Panfilov Parkı

Popüler bir yeşil alan olan bu park, şehir içinde dinlenmek ve manzara seyretmek için oldukça güzel bir yerdir. Adını Moskova dışında Nazilerle savaşırken ölen ve Panfilov kahramanları olarak anılan 28 askerden alan park içerisinde çeşitli heykeller de görebilirsiniz. Park adını, savaşta şehit düşen Ivan Panfilov’dan almıştır.

Yeşil Pazar’ı Gezmeden Dönmeyin

Panfilov Parkı’nın yakınında bulunan pazarda eskiden sebze meyve alım satımı yapıldığı için adı Yeşil Pazar olarak kalmıştır. Günümüzde burada pek çok farklı eşya, yiyecek bulunabiliyor. Almatı Yeşil Pazarı 1970’lerde inşa edilmiş Sovyet yapılarına mükemmel bir örnek. Piramit şeklinde olan bu 9 kubbeli yapı öncelikle doğal ışığı içeriye aktarıyor, bir diğer özelliği ise pencerelerin içerideki sıcak havayı pazarın dışına çıkarabiliyor olması.

Gorky Park

Adını Rus yazar Maxim Gorky’den (Maksim Gorki) alan park çocuklar ile biraz eğlenmek, yürüyüş yapmak veya kitap okumak için ideal bir yer.

Zenkov Katedrali’nin Mimari Özelliklerine Hayran Kalacaksınız

Panfilov Park içinde yer alan bu ahşap katedral 1904-1907 yılları arasında Rus mimari tarzında yapılmış. Nadir bulunan Tien-Shan ladin kerestesi kullanılarak yapılan katedralin yüksekliği 54 metre. Bu ahşap yapının özelliği neredeyse hiç çivi olmadan eşsiz antik bir usul ile yapılmış olmasıdır. Yerleşik bir çan kulesi ve beş kubbesi olan yapı üç koridorlu bir katedral olup tamamen ahşaptan inşa edilen dünyanın en yüksek 8 binası içinde yer almıştır. Park bünyesinde bulunan Zenkov Katedrali yanı sıra Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi de görülmeye değer yelerden.

Altın Kubbeli Merkez Cami

Almatı şehrinin görkemli yapılarından olan cami 1999 yılında, daha önceden burada bulunan bir caminin yerine yapılmıştır. Türk mimari izleri taşıyan cami, 3 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği büyüklükte bir cami olup, altın kubbesi ile ilgi çekmektedir. Almatı’da yaşayanların yarısından fazlası Müslüman olduğundan şehir için önemli bir noktadır.

Tarihî Cumhuriyet Meydanı

Burası Almatı’nın en ünlü meydanıdır ve Bağımsızlık Anıtı burada yer alır. Tüm ünlü meydanlarda olduğu gibi burada da önemli aktiviteler, devlet törenleri yapılmaktadır. Bağımsızlık Anıtı’nın sol tarafında çarpıcı Özgürlük Şafağı Anıtı bulunuyor. 17 Aralık 1986’da Zheltoksan protestoları sırasında Gorbaçov, glasnost hareketi döneminde başlayan ilk olaylar sırasında Respublika Alany’de (Cumhuriyet Meydanı) öldürülen ve yaralananlar anısına yapılmış bir anıttır. O dönemde Kazakistan Komünist Partisi’nin başına bir Rus atanmış ve buna karşı yapılan gösteride polis, isyancılara ateş açtığı sırada 250 kadar insan öldürülmüştür.

Kok Tobe’den Şehri Fotoğraflayın

Kentin televizyon kulesi olan Almatı Kulesi, Kok Tobe’nin güneydoğu yamacında yer alıyor. Kok Tobe’ye teleferik ile ulaşabilir buradan şehir manzarası seyredebilir, harika panoramik fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca restoran, kafe, bir roller coaster ve küçük hayvanat bahçesinin de bulunduğu tepe, keyifle vakit geçirebileceğiniz bir yer.

Charyn Kanyonu’nda Çarpıcı Manzaralar Sizi Bekliyor

Charyn Kanyonu, Almatı’nın en popüler ve günübirlik gidilebilecek yerlerinden olan kanyona, kolayca ulaşabilirsiniz. Kanyon, çarpıcı manzaralar ve kaya oluşumlarına sahip. Kanyonda yer alan kızıl renkli kayalıklar arasından kısa bir yürüyüşün ardından buz gibi soğuk ve derin suyu ile mavi Charyn Nehri sizi karşılar. Eğer uzun süreli doğa gezileri yapmak isterseniz buradaki alanlarda kamp yapabilir ve diğer vadieri keşfetmek için yürüyüşe devam edebilirsiniz. Ancak bu daha çok dağcılık eğitimli profesyoneller için uygun bir gezi planı.

Ak-Sai Vadisi Tabiat Harikası

Almatı’ya daha yakın olmasına karşın daha az popüler olan Ak-Sai Vadisi, şehrin hemen güneybatısında yer alıyor. Ak-Sai Nehri’nin kıvrımlarını izleyen ağaçlarla çevrili yolun üzerinde, ahşap bir Rus Ortodoks manastırı ve küçük manastır topluluğu bulunuyor. Çam ormanları ile kaplı yoldan manastıra ulaşmak için yürürken taşlara oyulmuş sembolleri de görebilirsiniz. Vadiye, Almatı’dan arabayla yaklaşık yarım saatte ulaşmak mümkün.

Ile-Alatau Ulusal Parkı Tam Bir Tabiat Harikası

Yeşilin her tonunun gözlerinizi kamaştıracağı büyük Ile-Alatau Millî Parkı, Almatı’ya sadece 40 km uzaklıkta Kazakistan ile Kırgızistan arasındaki sınır boyunca 2000 kilometrekarelik dağlık araziyi içine alıyor. Çeşitli vadiler ve trekking rotaları bulunan alan, özellikle ekstrem sporlarla uğraşanların ve dağcıların uğrak yeri.

Almatı’ya yaklaşık 70 km mesafede, yer alan Buzgul Şelaleleri ise parkın en göz alıcı bölümü. Turgen Gorge mutlaka görülmesi gereken bir şelale. Diğer şelaleler ise Kayalık, Ayı, Kayraksky (Buzgul) şelaleleridir. Turgen’e toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak, yerine günlük turlar ile veya araç kiralayarak gitmek ise en iyi yol. Ayrıca park içinde Saki Höyüğü’nü görebilirsiniz.

Büyük Almatı Gölü Eşsiz Manzarası İle Sizi Çağırıyor

Mavi suları ile göz kamaştıran bu göl adı gibi çok büyük olmasa da kışın kenarları buz tutan, yazın çevresi yemyeşil bir mesire alanı. Alan Ile-Alatau Ulusal Parkı’nın en çok ziyaret edilen bölümüdür. Çam ormanları ile çevrili olan göl, Almatı’nın merkezine sadece 15 km uzaklıkta ve şehrin güneyinde yer alıyor.

Halkın doğa ile buluştuğu bir yer olan göl, yaz aylarında da yeşillikler içinde masmavi suları ile Almatılıların gözde merkezi olmaya devam ediyor. Yaz aylarında daha çok tabiat gezisi yapma imkânı bulabileceğinizden Almatı uçak bileti alırken ziyaret tarihlerinizi, yağışın daha az olduğu ilkbahar ve yaz aylarına denk getirerek bu güzellikleri görebilirsiniz. Bunlar dışında Kolsai Gölü, Balkhash Gölü ve çöl turlarına da katılabilirsiniz.

Medeo ve Chimbulak Kayak Merkezi

Almatı’nın kış günlerinde uğrak noktası olan Medeo, Chimbulak Kayak merkezi ile kayak yapmak isteyenlerin sık sık ziyaret ettiği bir yer. Ile-Alatau Ulusal Parkı’nın şehre en yakın kısmına, Almatı’nın merkezinden toplu taşıma araçları ile bile kolayca ulaşılabiliyor. Dev Medeo Buz Pisti, dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilen Sovyet Dönemi’nde yapılmış bir sosyal alan. Pist, Almatı halkının en popüler merkezi olmaya devam ediyor.

Medeo’dan sonra, teleferik ile Orta Asya’nın en iyisi olarak kabul edilen Chimbulak Kayak Merkezi’ne çıkılabiliyor. Halk ve turistler yaz aylarında yürüyüş yapmak, kışın kayak yapmak için buraya geliyor. Karayolu ile ulaşabileceğiz bu kayak merkezi şehre oldukça yakın. Şehir merkezinden gitmek trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda yaklaşık 30 dakika sürüyor. Siz de 2011 Kış Olimpiyatları’na da ev sahipliği yapmış bu alanda kayak yapmak isterseniz. Buraya günübirlik bir geziye katılabilirsiniz. Kayak mevsiminin kasım ayından nisan ayına kadar devam ettiğini not etmenizde fayda var.

Almatı’da Ne Yenir?

Kazakistan’ın bu güzel şehri mutfak olarak karasal iklimin getirisi olan malzemelerin kullanıldığı bir kültüre sahip. Burada et, hamur işi ağırlıklı bir mutfak kültürü var. Ülkede at eti yenildiğinden eğer tek tırnaklı eti yemiyorsanız önceden sormanızda fayda var. Bunların haricinde şehirde farklı kültürlerin mutfaklarının yemeklerini sunan restoranlar da bulunuyor.

Şehirde yiyebileceğiniz bazı yerel lezzetler ise içinde koyun eti, kuyruk yağı, yoğurt, pirinç bulunan Kazakşa şorpa, genellikle at eti ile yapılan ancak başka etlerle de yapılabilen ünlü beşparmak yemeği, talkan, Kazak pilavını deneyebilirsiniz. Janispa ise güzel Kazak yemeklerinin ardından ağzınızı tatlandıracak bir lezzet. İçecek olarak at sütünden yapılan kımız, deve sütünden yapılan şubat (shubat) veya inek sütü ile yapılan ayran gibi içecekler de oldukça popülerdir.

Bir Almatı Uçak Bileti Uzağınızdaki Ülke Kazakistan

Geç Tunç Çağı’na tarihlenen tarihî eserlerin bulunduğu Almatı’da bir zamanlar hayvancılıkla uğraşan yerleşik kabilelerin yaşadığı düşünülüyor. Bu insanların küçük yerleşim alanları oluşturan kil evlerinde yaşadıkları kentin kuzey eteklerinde Kok Tobe Dağı bölgesinde keşfedilmiş. Daha sonra Saka ve ardından Usun kabileleri Almatı bölgesine yerleşmiş. Bu kabileler, bugün sadece eski kentte görülebilen çok sayıda mezar höyüğünün ardında kalmışsa da Almatı’nın köklü geçmişinin izlerini taşıyor. 1969’da Almatı yakınlarında eski Saka höyüğü Issyk kazıldığında ise altınlarla kaplı ünlü Altın Adam bulunmuş. Almatı’yı gezerken görebileceğiniz tüm bu tarihî buluntulara hayran kalacaksınız.

Şehrin tarihî ve doğal güzelliklerini yakından görmek isterseniz Almatı uçak bileti almak için Tripuck web sitesi ana sayfa veya mobil uygulaması aracılığıyla en uygun Almatı uçak bileti fiyatlarına bakabilirsiniz.



Almata Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Almata havalimanından şehir merkezine ulaşım hakkında detaylı bilgi editörlerimiz tarafından yazılmaktadır. Ulaşım bilgisi yakında sayfamızda yer alacaktır.

Almata havalimanından ulaşım sağlayacağınız Taksi, Otobüs ve daha birçok transfer seçeneği bulup kolaylıkla transferinizi organize edebilirsiniz.

  • Ucuz Almata uçak bileti nasıl alınır?

    Ucuz Almata uçak bileti bulmak için aşagıdaki yolları deneyebilirsiniz;
    Almata yakınlarındaki bir şehir veya havaalanı için uçak bileti arayın.
    Almata şehrine uçuşları olan farklı havayollarına bakın.
    Aynı aydan farklı kalkış tarihlerine göz atın.
    Aynı günden farklı kalkış saatleri için filtreleyin.
    Çeşitli sosyal medya sitelerinde indirim bilgilerini kontrol edin.
    Havayolu web sitelerindeki fırsatları ve indirimleri keşfedin.

  • Tripuck bu kadar ucuz Almata uçak biletlerini nasıl bulabiliyor?

    Tripuck, en uygun Almata uçak biletini bulmak için bir çok havayolu ve seyahat acentesinden fiyatları sorgulamaktadır.


Scroll to Top