Semerkant

Semerkant Uçak Bileti

En Ucuz Semerkant Uçak Bileti

Kalkış - VarışGidiş TarihiFiyat

En Ucuz Semerkant Kalkışlı Uçak Bileti

Kalkış - VarışGidiş TarihiFiyat

Semerkant şehrinden direk uçuşlar

Kalkış - VarışHavayoluGidiş TarihiDönüş TarihiFiyat

Semerkant uçak bileti

Semerkant uçak bileti sayfamızda yukarıda bulunan panelimizden arama yaparak en ucuz Semerkant uçak bileti’ni bulabilir. Havayolu, fiyat , havalimanları, saat ve daha birçok farklı kritere göre filtlereme yapabilir en ucuz Semerkant uçak bileti’ni satın alabilirsiniz. Ayrıca Semerkant uçak bileti sayfamızda havalimanından şehire ulaşım hakkında bilgi bulabilirsiniz. Semerkant uçak bileti fiyatları için en geniş seçenekleri Tripuck sunmaktadır.



Semerkand uçak bileti alarak doyasıya gezeceğiniz Özbekistan’ın ve Orta Asya’nın en güzel şehirlerinden birisi olan Semerkand’da zamanda bir yolculuğa çıkacak ve benzersiz tarihi bir atmosferi keşfedeceksiniz. Semerkand şehri, çeşitli mimari formlarla süslü Orta Çağ mimari eserleri ile Doğu halklarının kültürel bir hazinesi.

Modern Semerkand ise Orta Çağ görüntüsünden çok farklı. Zaman içinde şehir değişti ama mozaik desenleriyle süslenmiş kubbeler, tarihi kuleler ve görkemli kemerler hala güneşte ışıl ışıl parlayarak turistleri büyülüyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil olan Semerkand yapıları ve anıtları, kültürlerin kavşağı olan Semerkand’ın kuruluşunun ve gelişiminin tarihini anlatıyor.

Tripuck uçak bileti sayfasından kolayca Semerkand uçak bileti alabilir ve Orta Asya’nın benzersiz tarihine unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Semerkand Gezilecek Yerler

Semerkand Registan Meydanı

Registan Meydanı, antik Semerkand şehrinin tam kalbinde bulunan gerçek bir mücevher. Bu güzel meydan, oryantal mimarinin bir anıtı haline gelen büyük mimari topluluk sayesinde dünya çapında ün kazandı. Üç taraftan kare portallarla çevrili meydanın merkezi de büyük bir medrese ile çevrili. Meydanın üç tarafı da kendine has bir dekora sahip. Semerkand’ın ortasında özenle korunan bu eşsiz yapılar sayesinde Semerkand, 2001 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edildi.

Özbekçede “Registan” kumlu yer anlamına geliyor ve antik çağda bu merkezi kare kumla kaplıydı. Meydan, başlangıçta medreseler ile çevrili değildi ve o dönemde kent yetkilileri, hanın emirlerini duyurmak, kutlamalar veya kamu idamları yapmak için meydanda insanları topluyorlardı, ayrıca orduyu savaşa buradan gönderiyorlardı.

Geçmişte, zanaatkarların ve çiftçilerin mallarını sattıkları meydanın çevresinde günümüzde de pek tezgah ve dükkan görebilirsiniz. Semerkand’ın bütün ana yollar, her zaman gürültülü ve canlı olan Registan Meydanı’na çıkıyor. Hükümdarlıkları sırasında çeşitli yöneticiler meydanın temel özelliklerini değiştirdiler, ancak tarih boyunca Registan Meydanı her zaman şehrin sosyal yaşamının merkezi oldu.

Semerkand uçak bileti alarak gezeceğiniz meydanda mutlaka görmeniz gereken üç medrese var, bunlar ayrıca Semerkand’ın başlıca turistik yerleri de olan Ulughbek, Sher-Dor ve Tilla-Kori medreseleri.

Ulughbek Gözlemevi

Yaklaşık yarım bin yıl boyunca, şimdiye kadar yapılmış en büyük gözlemevinin kalıntıları Orta Asya’da saklandı. Bir Müslüman prensin bilime olan bağlılığının bir ürünü olan bu muhteşem gözlemevi, dünyanın en gelişmiş astronomik çalışmalarının yapıldığı yerdi.

Semerkand kenti yakınlarında bulunan Ulughbek Gözlemevi, 1420’lerde İmparator Timur’un (Tamerlane) torunu Ulugh Beg tarafından yaptırıldı. Bilimsel arayışlara olan sevgisiyle ve becerilerileriyle tanınan Ulugh Beg, 1447’de babasının ölümünden sonra tahta geçti ve Transoxiana’yı (çoğunlukla günümüz Özbekistan, Tacikistan ve güneybatı Kazakistan’dan oluşan bir bölge) kontrol altına aldı. Tahtta iki yıl kaldı ve komşu rakip krallıklara birkaç savaş kaybettikten sonra kendi oğlu Abd al Latif tarafından yargılandı. Beg’in beceriksizliği için cezalandırılması Mekke’ye zorunlu bir hac ziyaretini kapsıyordu, ancak imparatorun yolculuğu hızlı bir şekilde sona erdi, çünkü Semerkand’ın hemen dışında oğlunun tuttuğu bir suikastçı tarafından öldürüldü.

Ölümünün ardından Ulughbek Gözlemevi unutuldu ve orada çalışan onlarca yetenekli bilim insanı ülkeden kaçtı. Yüzyıllar boyunca bu muhteşem yapı tamamen unutuldu ve gözlemevinin tam yeri çok az kişi tarafından bilindi. Ancak 1908’de Rus arkeolog Vassily Vyatkin, gözlemevinin kalıntılarını ortaya çıkardı ve onunla birlikte eski astronomların çalışmaları konusunda eşsiz bilgilere ulaşıldı.

Ulughbek Gözlemevi, üç büyük astronomik enstrüman etrafında inşa edilmiş üç katlı silindirik binadan oluşuyor. Çoğunlukla sağlam kalan ana enstrüman şimdi Fakhri Sekstantı adı verilen anıtsal bir meridyen yaydır. Bu kıvrık taş kemer, bir zamanlar 40 metre yüksekliğindeydi ve gök bilimciler tarafından parlak gök cisimlerinin büyüklüğünü ölçmek için kullanılıyordu. Işık bir pencereden içeri doğru akıyor ve kemerin üzerindeki cismin gökyüzündeki büyüklüğüne bağlı olarak belirli bir noktaya düşüyordu. Bu araçla Ulugh Beg ve diğer astronomlar yılın uzunluğunu, her gün yerel öğle saatini ve Dünya’nın dönme ekseni ile güneşin etrafındaki yörüngenin düzlemi arasındaki açıyı bile kesin olarak belirleyebiliyorlardı.

Belki de Ulugh Beg’in en büyük başarısı, en az 1018 yıldızın gece gökyüzünde konumlarını içeren yıldız kataloğuydur. Teleskopların ortaya çıkmasından yaklaşık 200 yıl önce derlenen ve dikkat çekici derecede ayrıntılı olan bu katalog gözlemevi kadar ünlü.

Semerkand Şah-ı-Zinda

Semerkand Mausolea Caddesi bir dizi görkemli saray mezarına sahip. Şah-ı-Zinda, dünyadaki inşa edilmiş en eski ve en uzun soluklu tarihi kompleks olarak görülmeye değer bir yer.

Semerkand uçak bileti ile yakından görebileceğiniz Şah-ı-Zinda, 1000 yıldan fazla bir süre önce bir dini anıt olarak kuruldu ve 11. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar çeşitli tapınaklar, türbeler ve binalar ile sürekli genişletildi. Sonuçta ortaya binlerce yılın çeşitli mimari tarzlarını, yöntemlerini ve dekoratif işçiliğini büyüleyici bir şekilde ortaya çıkaran günümüzdeki Şah-ı-Zinda kompleksi çıktı.

Shah-I-Zinda’nın bir nekropol olması çeşitli yapıların uzun süre bozulmadan kalmasına izin verdi. Mevcut yapılara ve binaların sürekli iyileştirilmesine olan bu saygı, tarih ve mimari katmanların merdivenler, kemerler ve tozlu yollar arasında iç içe geçtiği ilginç bir çok tasarıma yol açmış durumda.

Şah-ı-Zinda, yüzyıllar boyunca hem vatandaşların hem de devletin gözünde taze ve canlı kalarak yıllar boyunca korundu. Günümüzde burası Semerkand şehrindeki en çok ziyaret edilen yerlerden biri.

Semerkand Daniel Türbesi

Sürekli büyüyen ölü bir peygamberin 18 metre uzunluğunda bu lahtini Semerkand gezinizde mutlaka görmelisiniz. Beş kubbe; Müslümanların, Yahudilerin ve Hristiyanların saygı gösterdiği eski Ahit peygamberi olan Daniel’in kalıntılarını elinde tutan 18 metre uzunluğundaki bu uzun yapıyı süslüyor. Daniel’in son dinlenme yeri olduğunu iddia eden tek yer burası değil. Özbekistan, İran ve Irak’taki birkaç şehir de Daniel’in son dinlenme yeri olduğunu iddia ediyor.

Semerkand ise Daniel’in son dinlenme yeri olduğunu iddia eden yerler arasında oldukça garip görünüyor. Efsaneye göre İmparator Timur, Suriye’yi fethetmeye çalıştı, ancak art arda başarısız oldu, görünüşe göre Daniel’in cesedi başarısını engelliyordu. Sonunda başarılı olduğu zaman, bu kalıntıların Semerkand’a gömülmesini ve iyi şanslar için saklanmasını emretti.

Gömüldükten hemen sonra Daniel’in iyileştirme gücünden kaynaklandığı sanılan bazı garip olaylar yaşandı. Daniel’in vücudunun yılda yaklaşık 5 cm büyüdüğünü belirten efsaneler var ama bu doğru olsaydı Daniel’in cesedi yaklaşık 2500 yıl önce öldüğü için 18 metre yerine 125 metreden daha uzun olması gerekiyordu. Cesedin büyümesinin ardındaki gerçek, Timur’un mezar soyguncuları hakkında paranoyak olduğu ve potansiyel soyguncularının kemikleri yağmalamasını zorlaştırmak için mezarı genişlettiğidir.

Sher-Dor Medresesi

Sher-Dor Medresesi, 1619-1636’da Semerkand Registan Meydanı’nda inşa edildi. Aslanlı Medrese olarak da bilinen Sher-Dor Medresesi, Registan Meydanı’nın batı tarafında, tam karşısında bulunan Ulughbek Medresesi’nin çarpık ve abartılı bir yansımasıdır. İki medrese aralarındaki yaş farkı 200 yıl. Sher-Dor, daha geniş bir alana ve büyüklüğe sahip, ayrıca dekorasyonun kalitesiyle Registan Meydanı’ndaki en ilgi çekici yapı.

Dışında ve içinde bu medrese parlak tuğla süslemelerle dekora edilmiş, ayrıca duvarlar ve kuleler, çeşitli çiçek desenleri ve Kuran’dan Arapça alıntılar ile kaplı. Ancak dekorasyonun bir kısmı geri dönülmez bir şekilde kayboldu. Bilim adamları, tarihçiler ve restoratörler, Sher-Dor Medresesi’nin ilk görünümünü hala kurtarmaya çalışıyorlar.

Mimari olarak Sher-Dor Medresesi, Ulughbek Medresesi’nin özelliklerini tekrarlar, yani iki medresenin de iç avlusu karedir, öğrenciler için Khudjras (hücreler) ve sınıflar için iki oda bulunur. Sher-Dor Medresesi, o zamanın en modern binası olarak kabul ediliyordu, çünkü inşaatta en son mimari yenilikler kullanılmıştı. Çok büyük olan medrese, Semerkand’daki en iyi mimari eserlerden biri olarak turistleri çekiyor.

Semerkand Bibi-Khanym Camii

Bibi-Khanym Camii’nin görkemli mavi kubbeleri size sıra dışı bir manzara sunacak. Büyüklüğü ve güzelliği ile çok etkileyici olan bu anıtın yapım ölçeğini gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Antik dönemde bu caminin kubbesi cennetin kubbesi, portalın kemeri ise Samanyolu ile karşılaştırılıyordu.

Tüm büyüleyici Semerkand anıtlarının arasında öne çıkan Bibi Khanym Camii, pek çok güzel efsaneye de sahip. Efsanelerin birisine göre önemli bir hükümdar bu camiyi, en sevdiği eşi onuruna inşa etti. Başka bir efsane ise Hindistan’a yapılan başarılı bir seferden sonra İmparator Timur’un dünyadaki en büyük camiyi inşa ettirmeye karar verdiğini söylüyor. Bibi-Khanym Camii’nin ışıltılı duvarları, yüksek minareleri, geniş portalı ve oyulmuş mermerle süslenmiş dekorasyonu yüzlerce yıldır Semerkand’ı gezenleri büyülüyor.

Bibi-Khanym Camii inşası için yüzlerce mimar, ressam ve inşaatçı Semerkand’a getirildi. Cami inşaatı tam 5 yıl sürdü. Caminin avlusu ve kemerleri 300’den fazla mermer sütun üzerine oturmuştur, ayrıca avlunun her iki tarafı minareler ve lüks galerilerle çevrili durumdadır.

Semerkand Siab Çarşısı

Doğu pazarının inceliğini keşfetmek için Semerkand’da mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri de bu etkileyici çarşı. Siab Çarşısı, şehirdeki görülmesi gereken en ilginç ve antik yerlerden biri.

Semerkand uçak bileti ile doyasıya gezeceğiniz Siab Çarşısı, Semerkand merkezinde güzel bir konumda yer alıyor ve devasa Bibi-Khanym Camii’ne sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesinde. Çarşının hemen yanında Semerkand için başka bir dönüm noktası olan Hz. Hızır Camii yer alıyor. Çarşının alanı 5 hektarlık bir alanı kapsıyor ve ana giriş, mavi mozaikle bezeli üç katlı bir kemerle ilgi çekiyor. Tezgahlar çarşıyı yazın yanan güneşten, kışın rüzgar ve yağmurdan koruyan çadırların altında sıralanıyor.

Kemerin eşiğini geçerken etrafınızdaki parlak renkli ipeklerin, yöresel eşyaların, meyve ve sebzelerin bolluğu sizi sihirli bir Asya pazarı atmosferine sokacak. Siab Çarşısı, güneş doğmadan önce açılıyor ve akşam geç saatlerde kapanıyor.

Semerkand Uçak Bileti ile Tilla-Kori Mendresesi’ni Gezin
Semerkand uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Tilla-Kori Medresesi’nin yapımına 1646’da Samarkand hükümdarı Yalangtush Bakhadur’un emri ile başlandı ve medrese 14 yıl sonra 1660 yılında bitirilebildi. Registan mimari topluluğundaki görmeniz gereken son muhteşem medrese budur.

Tilla-Kori Medresesi, iki asırdan fazla bir süredir meydanda bulunan bir saray üzerine inşa edildi. Medresenin adı cephedeki zengin altın dekorasyondan geliyor ve Tilla-Kori “Altınla Süslü” demek. Kare şeklindeki medrese binası, Ulughbek Medresesi ile Sher-Dor Medresesi arasındaki tüm alanı dolduruyor.

Semerkand Uçak Bileti ile Tilla-Kori Mendresesi’ni Gezin

Tilla-Kori Medresesi’nin cephesi simetrik, ayrıca yüksek portaldan ve kulelerle çevrili iki katlı kemerli nişlerden oluşan mimarisi büyüleyici. Öğrencilere yönelik Khudjras (hücreler) geniş iç bahçeye bakıyor. Tüm medrese binası cömertçe çeşitli bitki süslemeleri ve doğrusal desenlerle dekore edilmiş. Dekorasyonun büyük kısmı kayboldu, ancak restorasyonlarla son yıllarda medrese yenilendi. 2001’de Orta Asya mimarisinin bu güzel anıtı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de dahil edildi.

Tilla-Kori Medresesi’nin batı tarafındaki büyük camlı kubbe ile taçlandırılmış camiyi de mutlaka gezmelisiniz. Bu caminin iç dekorasyonu “Kyndal” yöntemi ile uygulanan altının kalitesiyle sizi şaşırtacaktır.

Tripuck ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Semerkand uçak bileti alabilir ve Özbekistan’ın en güzel şehrini keşfe çıkabilirsiniz.



Semerkant Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Semerkant havalimanından şehir merkezine ulaşım hakkında detaylı bilgi editörlerimiz tarafından yazılmaktadır. Ulaşım bilgisi yakında sayfamızda yer alacaktır.

Semerkant havalimanından ulaşım sağlayacağınız Taksi, Otobüs ve daha birçok transfer seçeneği bulup kolaylıkla transferinizi organize edebilirsiniz.

  • Ucuz Semerkant uçak bileti nasıl alınır?

    Ucuz Semerkant uçak bileti bulmak için aşagıdaki yolları deneyebilirsiniz;
    Semerkant yakınlarındaki bir şehir veya havaalanı için uçak bileti arayın.
    Semerkant şehrine uçuşları olan farklı havayollarına bakın.
    Aynı aydan farklı kalkış tarihlerine göz atın.
    Aynı günden farklı kalkış saatleri için filtreleyin.
    Çeşitli sosyal medya sitelerinde indirim bilgilerini kontrol edin.
    Havayolu web sitelerindeki fırsatları ve indirimleri keşfedin.

  • Tripuck bu kadar ucuz Semerkant uçak biletlerini nasıl bulabiliyor?

    Tripuck, en uygun Semerkant uçak biletini bulmak için bir çok havayolu ve seyahat acentesinden fiyatları sorgulamaktadır.


Scroll to Top