Antalya Gezilecek Yerler Rehberi

Tatil deyince Türkiye’de aklınıza ilk gelen yer neresi? Tabii ki Antalya! Türkiye üzerinde bulabileceğiniz en lüks, konforlu oteller Antalya’da bulunsa da nefes kesici güzellikte kültürel ve doğal bir hazineye de sahip. Antik kentleri, müzeleri, koyları ve doğal oluşumlarıyla Antalya kesinlikle gezilmeye değer bir şehir. Sadece bu alanlarda değil özellikle tarım alanında son yıllarda büyük bir ivme kazanan Antalya, Türkiye’nin Sera Cenneti olarak bilinir. Ayrıca Türkiye’nin en büyük 5. İli olan Antalya’da her mevsim sizi kendine hayran bırakacak tablolar bulmak pek mümkün.

İlk defa Antalya’ya gidecekseniz, neresi nasıl gezilir, nerede neler yenir diye düşünüyorsanız işte bu yazı sizin için, okumaya devam edin!

Antalya seyahatiniz için uygun uçak bileti, otel rezervasyonu ve tur fırsatları için tıklayınız.

İçindekiler

Antalya’nın Tarihi Yerleri ve Sembolleri

Kaleiçi – Muratpaşa

Antalya deyince Konyaaltı Plajı, Aspendos, Side gibi aklınıza gelen ilk yerlerden biri de Kaleiçi’dir. Eski dönemlerde şehrin güvenliği için insanların yaşam yeri olarak kullanılan bölge şuanda tamamen turistik bir bölge halindedir. Özellikle Osmanlı mimarisinin cumbalarla, ahşap evlerle yoğun olarak hissedildiği Kaleiçi’nde birbirinden güzel kafeler, restoranlar, hediyelik eşya satan dükkanlar ve nostalji kokan bir sürü yapı göreceksiniz. Kaleiçi’nin güzel sokaklarında yürürken neredeyse Antalya’nın her yerinden görünen Yivli Minare’yi görmeyi de ihmal etmeyin.

Kesik Minare – Kaleiçi | Muratpaşa

Kaleiçi ile bütünleşen Kesik Minare zamanında ibadet edilebilmesi için Şehzade Korkut tarafından kiliseden camiye dönüştürülmüştür. Bu sebeple Korkut Camii olarak da biliniyor.

Konum: Tahılpazarı, 452. Sk., 07100 Muratpaşa / Antalya, Turkey

İletişim: + 0312 295 73 23

Çalışma Saatleri: 7/24 ibadet için açıktır.

Yivli Minare Camii – Muratpaşa

Antalya’da bulunan ilk islami eserlerden biri olan minare, 1230 yılında Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat tarafından inşa ettirilmiştir. Camiinin hemen yanında bulunan Yivli Minare mimarisinin eşsizliğiyle çok dikkat çekiyor.

Konum: Selçuk, İskele Cd., 07100 Muratpaşa / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 244 75 50

Çalışma Saatleri: 7/24 ziyaret için açıktır. Yanında bulunan camide ibadet etmek mümkündür.

Antalya Saat Kulesi – Muratpaşa

Antalya’nın sembollerinden biri haline gelen Saat Kulesi, Muratpaşa ilçesinin Kale Kapısı mevkiinde bulunuyor.

Konum: Kışla, Cumhuriyet Cd., 07100 Muratpaşa / Antalya, Turkey

Kaleiçi Panoramik Asansör –Muratpaşa

2014 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Panoramik Asansör Kaleiçi ve Tarihi Liman Bölgesini birbirine bağlıyor. Kaleiçi Panoramik Asansör ulaşımı kolaylaştırırken, 30 metre yükseklikten deniz seviyesine inene kadar Antalya’yı izleme fırsatı sunan bir şehir terası konumunda.

Konum: Selçuk, Varyant Sk., 07100 Muratpaşa / Antalya, Turkey

Çalışma Saatleri: 7/24 kullanıma açıktır.

Alanya Kalesi – Alanya

Kimin tarafından yaptırıldığı kesin olarak bilinmeyen bu kale birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde Antalya’nın muhteşem manzarasının izlenebileceği açık hava müzesi konumunda.

Konum: Hisariçi Mahallesi Kale Caddesi Fener Yolu Mevkii No:7 Alanya / Antalya

İletişim: +90 242 511 33 04 – 0242 513 12 28

Çalışma Saatleri:  Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 31 Ekim ) –  08.30 / 20.00

Kış Dönemi ( 31 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: 40 TL

Yanartaş – Çıralı | Kemer

Özellikle turistler tarafından yoğun ilgi gören Yanartaş, adını küçük taşların arasında bulunan ve asla sönmeyen ateşten alıyor. Olympos’un bitmeyen ateşi olarak bilinen Kemer’de yer alan meşhur Yanartaş, Yunan mitolojisinde kendine Chimera adında bir canavarın nefesi olduğu ve yerin yedi kat altına gömüldüğü için nefes alıp verdikçe bu küçük ateşlerin oluştuğuna dair bir yer bulmuş. Bilimsel açıklaması ise, yeraltından sızan doğalgazın yeryüzüne vardığında yanmasıdır.

Konum: Ulupınar Mahallesi Çıralı Kemer / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 335 00 77

Çalışma Saatleri: 7/24 ziyaret için açıktır.

Giriş Ücreti: 6 TL

Hadrian Kapısı – Kemer

Tarihi 130’lu yıllara dayanan bu meşhur kapı Antalya’yı çevreleyen surların üzerine konumlandırılmıştır. Antalya’ya dair kartpostalların üzerinde sıkça denk gelmiş olabileceğiniz bu yapı Hadrianus Kapısı ve Üçkapılar olarak da anılır. Özellikle Kemerle bütünleşen bu yapı turizm açısından önemli ve çok meşhur.

Konum: Tekirova, 07995 Kemer / Antalya, Turkey

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Hıdırlık Kulesi – Muratpaşa

Sahil kenarına konumlandırılmış silindir yapılı kulenin ne zaman yapıldığı bilinmiyor olsa da uzun yüzyıllardır sapasağlam kaldığı için savunma amaçlı yapıldığı tahmin ediliyor. Bir süre deniz feneri olarak da kullanılmış bu yapı, Antalya denizinde ki gemilere gözcülük etmiştir.

Konum: Kılınçarslan, Hıdırlık Sk. No:50, 07100 Muratpaşa / Antalya, Turkey

Antalya’nın Antik Kentleri

Türkiye’de Antik Kent deyince aklınıza gelen ilk şehir Antalya olmalı. Tarihin çok eski dönemlerinden beri bir sürü medeniyete, uygarlığa ev sahipliği yapmış olan bu şehir tarihi mirasları açısından ve özellikle Antik Kentler açısından çok zengindir bunun sebebi ise çok önemli bir liman kenti olmasıdır. Eski Çağlarda ulaşımın günümüzde ki kadar kolay olmadığı dönemlerde en büyük medeniyetler suya yakın olan yerlere kurulmuş ve sonrasında ticaretin başlamasıyla deniz kenarında olan şehirler daha da değerlenmiştir. Ki Antalya bazında düşünülecek olursa Antalya hem deniz kenarında konumlanan hem de tarım açısından değerlendirilebilecek çok verimli bir havzaya sahiptir. Hangi bölgede hangi antik kentler varmış sizler için düzenledik.

Antik Kent Gezi turları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Termessos Antik Kenti – Güllük Dağı

İlk Antik Kentimiz, Termessos Antik Kenti! Eskiden Solymos Dağı olarak bilinen günümüzde ise Güllük Dağı olarak anılan dağın en yüksek noktalarında bulunan vadiye konumlandırılmıştır. Özgürlüğün bir diğer adı olarak bilinen Termessos zamanında Büyük İskender’e direnebilmesiyle ün kazanmıştır.

Konum: Bayatbademleri Güllük dağı, Termessos Milli Parkı 07800 Döşemealtı / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 423 74 16

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 31 Ekim ) –  08.30 / 19.00

Kış Dönemi ( 31 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: 12,5 TL

Olympos Antik Kenti – Kemer

İkinci bahsedeceğimiz Antik Kent ise Olympos Antik Kenti, Antalya deyince akla gelen ilk yerlerden biridir. Hangi dönemde kim tarafından kurulduğuna dair çok net bilgiler mevcut olmasa da Helenistik Kültürü yansıtan en güzel eserlerden biri olduğu tartışmasızdır. Yeşillikler içinde ağaçlarla çevrili olan bu antik kent turistler ve yerliler tarafından büyük ilgi gören alanlardan biri. Antik Kentin içerisinde Heykel Kaideleri, Tapınaklar ve her antik kentte olduğu gibi bu kültürü yansıtan Tiyatro bulunuyor.

Konum: Yazır Mahallesi Olympos Örenyeri Mevkii Kumluca / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 247 76 60

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 31 Ekim ) –  08.30 / 20.30

Kış Dönemi ( 31 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: 40 TL

Xanthos Antik Kenti – Kaş | Kalkan

Antik Kent durağımızda yer alan üçüncü kent ise Xanthos! 1988 yılı itibariyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınan Antik Kent, adını aldığı Xanthos halkına aittir. Ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olan Antik Kent’te o döneme ait pek sergilenecek bir şey bulunmuyor çünkü Xanthos Miras Liste’sine alındıktan sonra yapılan kazılarda bulunan birçok tarihi eser Londra’ya taşınmış ve orada sergileniyor.

Konum: Xanthos Antik Kenti, Kınık Mahallesi, Fethiye Karayolu Kaş / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 845 47 99

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 31 Ekim ) –  08.30 / 19.00

Kış Dönemi ( 31 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: 17,5 TL

Side Antik Kenti – Manavgat

Antalya ile bütünleşen bir diğer Antik Kent ise Side Antik Kenti’dir. Tarihi M.Ö 8. Yıla kadar dayanan Antik Kent, Likyalılardan Perslere kadar birçok medeniyetin yaşadığı bir kent olmuştur. Side Antik kenti ile bir sürü tarihi eser günümüze kadar muhafaza edilip taşınmıştır. Bunlardan bazıları ise Apollon Tapınağı, Agora, Hamamlar, Evler, Müzeler ve her Antik Kent’in olmazsa olmazı Tarihi Tiyatrosudur.

Konum: Side Mahallesi Liman Caddesi No:1 Manavgat / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 753 10 06

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.30 / 19.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: 30 TL

Rhodiapolis Antik Kenti – Kumluca

Antik Kent listemizde ki sıra Rhodiapolis Antik Kenti’nde! Kesin olmamakla beraber Kent’te bulunan kalıntılar dolayısıyla Rodoslulara ait olduğu düşünülen Antik Kent’te Klise, Nekropol ve Tarihi Tiyatro gibi pek çok eser bulunuyor.

Konum: Hacıveliler, 07350 Kumluca / Antalya, Turkey

İletişim: –

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.30 / 19.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Phaselis Antik Kenti – Kemer

Listede ki sıra Kemer’de bulunan başka bir Antik Kente geldi, Phaselis! Mükemmel manzaralı bir yere konumlanan Antik Kent’in varlığı yaklaşık milattan önce 7. Yüzyıla kadar dayanıyor.

Konum: Tekirova Mahallesi 8011 Sokak No:1 Kemer / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 821 45 06

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.30 / 20.30

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: 55 TL

Perge Antik Kenti – Aksu

Helenistik yapının bir diğer güzel eseri ise Perge Antik Kenti! Kentin girişinde Tarihi Tiyatro ile başlayıp sonrasında Stadyum ve surları görebilirsiniz. Tüm Antik Kentler gibi Perge Antik Kenti de tarihin bambaşka sırlarını ve gizemini taşıyarak varlığını günümüze kadar korumayı başarmış güçlü eserlerden biri.

Konum: Barbaros Mahallesi Perge Caddesi Aksu / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 426 27 48

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.00 / 20.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: 60 TL

Aspendos – Serik

Vee işte Antalya’nın meşhur Aspendos’u! Neden meşhur olduğunu soruyorsunuzdur hemen açıklayalım; Aspendos geçmişten günümüze kadar tek parça halinde gelmeyi başaran sayılı Antik Kentlerden biri işte bu yüzden de çok meşhur. Tahmini olarak milattan önce 10. Yüzyılda kurulduğu düşünülen bu kent büyüklü küçüklü tepeler üzerinde denizi ve ormanı en güzel görecek noktalardan birine konumlandırılmıştır.

Konum: Belkıs Mahallesi Serik / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 892 13 25

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.00 / 20.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: 60 TL

Arykanda Antik Kenti – Finike

Arkyanda kelimesi Yüksek Kayalığın Yanındaki Yer anlamına gelir. Kelime anlamı gibi yüksek bir kayalığın içine inşa edilmiş antik kent genellikle maceraperestler ve doğa tutkunları tarafından ilgi görüyor.

Konum: Arykanda Ören yeri, Arif Mahallesi, Finike / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 238 56 88 – +90 242 238 56 89

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.00 / 19.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Patara Antik Kenti – Kalkan | Kaş

Likya Kenti olan Patara Antik Kenti listemizde ki son Antik Kent olacak. Milattan önce 8. Yüzyıla kadar uzanan bir tarihi olduğu düşünülen bir kent, Likya Birliği’nin başkentliğini üstlenmiştir. Antalya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Patara, yeşil ve mavinin en güzel tonlarının görülebileceği bir noktaya konumlandırılmıştır. Bir sahil kasabası olan Patara, liman şehri olan Antalya’nın önemli stratejik noktalarından biridir.

Konum: Gelemiş Mahallesi Örenyeri Sokak No:1 Kaş / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 843 50 18

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.00 / 20.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: 40 TL

Antalya’da ki Camiiler ve Müzeler

Buram buram tarih kokan bu kent kültürel ve dini açıdan da önemlidir. Göz alıcı camiileri, bize geçmişimizi hatırlatacak bir sürü müzeye ev sahipliği yapıyor. Gelin beraber inceleyelim.

Murat Paşa Camii – Muratpaşa

Muratpaşa mevkiinde bulunan camii, 1500’lü yıllarda bu topraklara kazandırılmıştır. Selçuklu sanatının en güzel örneklerinden biri olan camii, heybeti ve kabartmalarının güzelliği ile tüm dikkati üzerine çekiyor.

Konum: Kızılsaray, Milli Egemenlik Cd., 07040 Muratpaşa / Antalya, Turkey

Çalışma Saatleri: İbadet için 7/24 açıktır.

Antalya Müzesi – Konyaaltı

Şehrin adını alan bu müze, Antalya’nın en büyük, Türkiye’nin ise en büyük sayılı müzelerinden biri olma özelliğine sahiptir. 1. Dünya Savaşı süresince Antalya’yı işgal eden İtalyanlar, buldukları tarihi eserleri toplayarak İtalyan Konsolosluğu’nun binasına yığmaya başlamışlardır. Bunu önlemek isteyen Türk öğretmen, Süleyman Fikri Erten sayesinde kalan tarihi eserler toplanarak Tekeli Mehmet Paşa Camii’nin yakınlarında bulunan bir mescidi müzeye çevirerek buraya taşınmıştır. Ardından 1972 yılında müze şuan bulunduğu konumuna taşınmıştır.

Konum: Bahçelievler Mahallesi Konyaaltı Caddesi No 88 Muratpaşa /Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 238 56 88

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.30 / 19.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

 

Giriş Ücreti: 55 TL

Elmalı Müzesi – Elmalı

Tarih öncesi dönemlerde stratejik konum olan Elmalı bölgesinde özellikle Neolitik dönemden günümüze kadar birçok eser bulunmuştur. Yapılan kazılarda mezarlardan yerleşim yerlerine kadar birçok tarihi eser ve kalıntılar mevcuttur. Tarihe ışık tutan müzelerden biri olan Elmalı Müzesi, 2011 yılında resmi olarak halka hizmet vermeye başlamıştır.

Konum: Eski Hükümet Konağı İplik Pazarı Mahallesi Hükümet Caddesi Elmalı / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 618 44 42

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 15 Nisan – 2 Ekim ): 08.30 – 19.30

Kış Dönemi ( 3 Ekim – 14 Nisan ): 08.30 – 17.30

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Antalya Atatürk Evi Müzesi – Muratpaşa

Antalya Atatürk Evi Müzesinin hikâyesi, Anadolu insanının ne kadar vatansever ve Atatürk’e düşkün olduğunun birebir kanıtıdır. Bu insanlar tarafından ziyaretleri esnasında Mustafa Kemal Atatürk’ün konaklaması için tahsis edilen ev, Atatürk’ün hayatını kaybetmesinin ardından 1986 yılında müzeye çevrilerek hizmete girmiştir.

Konum: Haşim İşcan Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi No: 11 Muratpaşa / Antalya, Türkiye

İletişim: +90 242 241 15 27

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.30 / 19.30

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Antalya Oyuncak Müzesi – Kaleiçi

Bir şehrin keyifli yüzü, Oyuncak Müzeleri! İstanbul’da bulunan Oyuncak Müzesi’nden esinlenerek ve yapımında İstanbul Oyuncak Müzesinin sahibi Sunay Akın’dan danışmanlık alınarak yapılan müze günümüzde Antalya’nın en sevilen ve gözde olan müzelerinden biri konumunda. Ayrıca İzmir ve İstanbul’un ardından Türkiye’de kurulan üçüncü Oyuncak Müzesi olma özelliğine sahip. Kale içinde bulunan bu harika müze hem aileler hem de çocuklar tarafından Antalya’da kesinlikle yapılması gereken şeylerin başında geliyor.

Konum: Selçuk, Yat Limanı Sok No:112, 07000 Muratpaşa/Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 248 49 33

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  09.00 / 18.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

 

Giriş Ücreti: 6 TL

Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi – Muratpaşa

Suna & İnan Kıraç tarafından Kaleiçi bölgesinde alınan iki bina müze yapılmıştır. Binaların satın alınma sebebi de bu kadar değerli binaların topluma kazandırılması gerekiyor düşüncesidir. Bu iki binada şuanda Aya Yorgi Kilisesi ve Antalya Evi bulunuyor.

Konum: Barbaros Mah, Kocatepe Sk. No: 25, 07100 Muratpaşa / Antalya, Türkiye

İletişim: +90 242 243 42 74

Çalışma Saatleri: Pazartesi – Pazar 09.00 / 18.00 ( Çarşamba günleri hizmet vermiyor)

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Bahsettiğimiz kadar bahsedemediğimiz birçok müzede var. Bunlardan birkaçı; Antalya Kent Müzesi Kent Belleği Merkezi Antalya Etnografya Müzesi, Antalya Mevlevihane Müzesi ve Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi’dir.

Antalya’nın Doğal Güzellikleri

Antalya her dönemde birbirinden farklı özelliklere ve güzelliklere sahipken, sahip olduğu en güzel şeyin doğal güzellikleri olduğunu unutmamak lazım! Karstik yapısı ve Falezlerin üzerine kurulmasıyla beraber müthiş bir farklılığı beraberinde gelen bu kentin doğal güzelliklerine beraber göz atalım.

Karaalioğlu Parkı – Muratpaşa

Coğrafi açıdan düşünüldüğü zaman Antalya’nın en meşhur özelliklerinden biri karstik özellikte olması diğeri ise dik falezlerin üzerine kurulmuş bir şehir olması. Karaalioğlu Parkı da falezlerin üzerine kurulmuş, aşağısına Konyaaltı Plajını ve mükemmel Antalya manzarasını alır. Şehir merkezinde dinlenmek için tercih edilebilecek, bünyesinde her kesime hitap eden kafeler, çay bahçeleri bulunan, bol yeşilli, bol mavili bu parka Antalya’ya gelen herkes bir şans vermeli!

Konum: Kılınçarslan, Park Sk., 07100 Murat paşa / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 249 50 00

Çalışma Saatleri: 7/24 açıktır.

Karain Mağarası – Yağca Köyü

Antalya’nın Yağca Köyünde bulunan Mağara, Antalya ile bütünleşmiş başka bir isimdir. Türkiye’de bulunan doğal oluşumlu mağaralar içinde büyük bir öneme sahip olmasının sebebi bunların en büyüğü olmasıdır. 1946 yılından beri bu bölgede kazılar yapılmaya başlanmıştır. Yaklaşık tarihi günümüzde 500.000 yıl öncesine dayanan bu mağara, Türkiye’de yerleşim yeri olarak kullanılan en büyük mağaradır.

Konum: Yağca, 07190 Antalya Merkez / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 423 13 34

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.00 / 19.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 17.30

 

Giriş Ücreti: 12,5 TL

Düden Şelalesi – Kepez

İskender Şelalesi ve Yukarı Düden Şelalesi olarak da bilinen bu şelale, hem Antalya’nın hem de Türkiye’nin en popüler ve güzel şelalelerinden biridir. Antalya ile bütünleşen bu şelalenin yapısı da çok farklıdır. Karstik bir yapıya sahip olan Antalya’da tüm doğal yapılar birbiri ile uyumludur. Yeryüzünde bir süre akan şelale Bıyıklı Düdeni ile yer altında akmaya devam edip Varsak Çöküntüsü ’nün bir ucundan tekrar yeryüzüne çıkar. İnsanı hiç yaşamadığı bir deneyim yaşatabilecek olan bu olağanüstü yer suyun şelaleden düşüşü, etrafında oluşturduğu yemyeşil orman ve bitki örtüsüyle Antalya içinde ki ufak bir cennet. Antalya Belediyesi tarafından sağlanan mesire alanlarında hafta sonlarınızı keyifli hale getirebilir, bu huzurlu ortamda yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca Akdeniz ikliminde bulunan Antalya ne kadar sıcak olursa olsun Şelalenin etrafında ki hava sıcaklığının yaklaşık 10-15 derece daha serin olduğunu hissediyorsunuz.

Konum: Düdenbaşı Mah. 21. Cad. Kepez / Antalya, Türkiye

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.00 / 19.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 08.30 / 18.00

Giriş Ücreti: Yetişkin: 5 TL

Öğrenci: 3 TL

Kurşunlu Şelalesi – Aksu

Antalya’nın Aksu bölgesinde cennetten bir parça olarak adlandırabileceğimiz 7 küçük şelaleciğin bir araya gelmesiyle oluşmuş doğal bir cümbüştür. Şelale etrafında mükemmel derece güzellikte bir fauna ve bitki örtüsü oluşturmuştur bununla beraber şelalenin etrafında bulunan alanlar, Antalya Belediyesi tarafında halkın kullanımı için planlanarak düzenlenmiştir. Şelale etrafına manzara izleme noktaları, piknik yerleri, oyun alanları ve yürüyüş yolları yapılmıştır. Lübnan Sediri( Toros Sediri ve Katran Ağacı olarak ta bilinir) ve Tarihi su değirmeni bu alanda görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Antalya’da bir günümü sessiz sakin doğa ile geçirmek istiyorum diyenlerin aklına ilk gelmesi gereken yer kesinlikle Kurşunlu Şelalesi!

Konum: Kursunlu Şelalesi, 07119 Aksu / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 433 22 18

Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi ( 1 Nisan – 1 Ekim ) –  08.00 / 18.00

Kış Dönemi ( 1 Ekim – 1 Nisan ) – 09.00 /  18.00

Giriş Ücreti: Yetişkin: 10 TL

Öğrenci: 5 TL

Manavgat Şelalesi – Manavgat

Antalya şehri ile bütünleşmiş bir diğer doğal oluşum ise Manavgat Şelalesi! Adını bulunduğu ilçenin isminden alan Şelale, Antalyalıların ve turistlerin sık sık ziyaret ettiği noktaların başında geliyor. Şelalenin ana kaynağı olan Dumanlı Kaynağı arasından çıkan coşkulu sular ve Mart – Nisan aylarında karların erimeye başlamasıyla Manavgat’ta Rafting sezonu açılır. Özellikle Rafting’iyle meşhur olan bu şelale, Mart – Haziran ayları arasında hatırı sayılır bir kalabalığa ev sahipliği yapar. Rafting dışında şelale etrafında bulunan restoran, kafelerde yemek yiyebilir, çayınızı kahvenizi yudumlayabilir, hediyelik eşya dükkanında Antalya’ya özgü ürünler bulabilirsiniz. Şelale etrafında konaklamak isteyenler içinde birden fazla konaklama imkanı bulunuyor. Antalya’ya bir kere geldiyseniz ve görmeden gitmemem gereken yer neresi diye soruyorsanız, listenin başında gelen yerlerden biri kesinlikle Manavgat Şelalesi’dir.

Konum: Side Mah. İstiklal Caddesi No:4, 07330 Manavgat / Antalya, Turkey

Çalışma Saatleri: 7/24 ziyaret için açıktır.

Giriş Ücreti: 10 TL

Köprülü Kanyon Milli Parkı – Manavgat

1973 yılında Milli Park ilan edilen Köprülü Kanyon bu tarih itibariyle koruma altına alınmıştır. Türkiye’de bulunan en uzun kanyonlardan biri olan Köprülü Kanyon özellikle rafting yapmak için harika bir lokasyon.

Konum: Köprülü Kanyon Milli Parkı Adres: Bozyaka Mahallesi Manavgat / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 335 00 09

Çalışma Saatleri: 7/24 açıktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Antalya’nın En Güzel Sahilleri ve Plajları

Antalya her ne kadar falezler üzerine kurulmuş olsa da birbirinden güzel sahil ve plajlara sahiptir.

Konyaaltı Plajı – Konyaaltı

Antalya’nın en en meşhur plajı deyince eminim ki aklınıza ilk gelen yer Konyaaltı Plajıdır. Ayrıca sadece Antalya için değil Türkiye içinde önemli bir yere sahip olan plaj, 7 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun plajlarından biridir. Konyaaltı bölgesi Antalya merkeze yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunuyor.  Plaj, yılın her döneminde yaz kış fark etmeksizin hem yerliler hem de turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Genel olarak taş ve kayalıklı bir yapıya sahip olan plaj, kumları sevmeyenler için denize girmek için mükemmel bir fırsat! Ayrıca su sporlarına ilgisi olanlar için burada hem dalış hem de para-sailing yapmak mümkün. Konyaaltı’nda hem ücretli hem de ücretsiz plajlar bulmak mümkün. Eğer ücretli olanları tercih edecekseniz ortalama 20 TL civarında bir ücret ödeyeceğiniz aklınızda bulunsun.   Upuzun bir plaj boyunca uzanan Akdeniz’in mavi sularında denize girmek için uygun fiyatlı Antalya uçak bileti fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

Lara Plajı

Konyaaltı Plajı kadar ünlü bir diğer plaj ise Lara Plajıdır. Antalya merkeze yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta bulunan plaj özellikle yaz mevsiminde hem denize girmek hem de kamp yapmak isteyenler için harika bir lokasyon. Plajda yoğunluk kumlardan oluşuyor ve bu sebeple karavan kampı yapmak isteyenler için pek uygun bir konum değil. Özellikle yerliler tarafından hafta sonu tatillerinde veya günü birlikçiler tarafından tercih edilen plaj, turistler ve yabancılar içinde birbirinden farklı seçenekler sunuyor.  Pansiyon, Otel ve farklı bir konsept olan devre mülk şekilde konaklama imkanları mümkün. Antalya bölgesinde uygun fiyatlı konaklama, otel ve tur ihtiyaçlarınız için web sitemizi inceleyebilirsiniz. Lara Plajı bölgesinde gezebileceğiniz yerler; Altınkum Plajı, Düden Şelalesi ve Kaleiçi.

Kaputaş Plajı – Kaş | Kalkan

Her mevsim turkuazın farklı tonlarına şahitlik edebileceğiniz bu doğa harikası plaj, Kaş ve Kalkan arasında bir konumda bulunuyor. Doğal oluşum şekli olarak Kanyon ağzı plajı olarak geçen Kaputaş, yer altı sularının denize aktığı noktada bulunduğu için suyu Akdeniz bölgesi su sıcaklığının altında oluyor. Her güzelliğin bir zorluğu oluğunu hatırlatarak Kaputaş Plajına gitmek isteyenlerin otopark ve sahil arasında inmesi gereken 186 basamak olduğunu belirtmek isteriz J İşletmeciliği Kaş Belediyesi tarafından yapılan plaja girerken herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Konum: Kalkan Mahallesi, Kaş / Antalya, Turkey

Patara Plajı – Kaş | Kalkan

Patara Plajı adını önceden bahsettiğimiz Patara Antik Kenti’nden alıyor. Mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz, cennetten bir parça olan bu plaj aynı zamanda kaplumbağaların da yaşam alanı ve bu alanı korumak adına atılan adımlarla bu plaj ve belediye kesinlikle takdir edilmeli!

Konum: Gelemiş Mahallesi Kaş / Antalya,  Turkey

Çalışma Saatleri: 20.00’dan sonra kaplumbağaları korumak adına hizmet vermiyor.

Giriş ücreti: Ortalama, 10 TL civarında

Meis Adası – Kaş | Kalkan

İşte Meşhur Meis adası! Siyasi ve Politik birçok soruna sebep olan bu ada, Türkiye’nin dibinde bulunsa da zamanında on iki ada kapsamında Yunanistan’a verilen adalardan biridir. Yunanistan’a bağlı olduğu için vize almak gerekli değil mi sorusunun aklınıza takıldığını duyar gibiyiz. Tabii ki vize almak gerekli ama ada olduğu için feribotla ulaşımınızı sağladıktan sonra girişte doldurup alacağınız vize ile dilediğiniz gibi gezebilirsiniz.

Küçük Çakıl Plajı ve Büyük Çakıl Plajı – Kaş | Kalkan

Kaş sahillerinde Akdeniz’in sıcağından kaçıp keyifle dinlenip tatil yapabileceğiniz uygun fiyatlı bir plaj arıyorsanız buralar tam sizler için… Doğa ile iç içe Karavan ve Çadır Kampı yapmak isteyenler içinde mükemmel bir fırsat. Plajın etrafında ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz birden fazla tesis bulunuyor, tek yapmanız gereken siz ve huzuru buluşturmak için Küçük Çakıl ve Büyük Çakıl Plajına gelmek!

Andrea Doria Koyu – Finike

Adrasan Koyu – Kumluca

Adrasan Koyu doğaüstü bir güzelliğe sahiptir. Meşhur Likya Yolu’nu da içerisinde barındıran bu köyde denize girebileceğiniz, doğa ile baş başa kalıp tatilcilik moduna girebileceğiniz bir sürü plaj bulunuyor. Plaj ücretleri ise ortalama 20 TL civarında.

Konum: Adrasan Koyu, Kumluca / Antalya, Turkey

Olympos Plajı – Kumluca

Konyaaltı Sahilini aratmayan Olympos Plajı kumu sevmeyenler için ideal bir yer. Adını önceden bahsettiğimiz Olympos Antik Kenti’nden alan plajın üst kısmında antik kent yer almaktadır.

Konum: Olympos Plajı Yazır, 07350 Kumluca / Antalya, Turkey

Kleopatra Plajı – Alanya

Dillere destan olan Kleopatra Plajı! Alanya’da bulunan bu plaj yaklaşık 2 kilometre uzunluğa sahip ve eşsiz güzelliğe sahip olan bir plajdır. İsmini Mısır Kraliçesi, Cleopatra’dan alan plaj, Türkiye’de Mavi Bayrağa sahip olan belirli kumsallardan bir tanesidir. Bu bölgede denize girmek ücretsiz, fakat şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenler için 20 – 30 TL civarı bir ücreti oluyor.

Delik Deniz ve Kral Koyu – Gazipaşa

Antalya’nın havasını en içten hissedebileceğiniz bu koyun etrafı muz bahçeleriyle çevrilmiş durumdadır. Buraya Delik Deniz denmesinin sebebi denizin içerisinde bulunan kocaman delikli bir kaya olması, Kral Koyu diye anılmasının sebebi ise Kral I. Antiochos’un sürekli burada denize girmesiymiş.

Antalya Mekan Önerileri

Club Arma – Kaleiçi

Ünlü şefleri ve leziz yemekleriyle Antalya’da kendini belli eden Arma Restaurant, eşşiz balık menüleri ve beyaz – mavinin birbirini en güzel tamamladığı noktada kesinlikle denenmesi gereken restoranlardan biridir.

Konum: Selçuk, Selçuk Mah No:75, 07100 Murat paşa / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 244 97 10

Web sitesi: armarestaurant.com.tr

Asmani Fine Dining Restaurant– Muratpaşa

Hem Akdeniz hem de Beydağlarını gören eşşiz manzaraya sahip sakin ve huzurlu bir mekan hayal edin… Yemekleri de bir o kadar güzel… Sushi’den şaraba, tatlıdan balığa kadar çok geniş bir yelpaza sunan bu restoranda Akdeniz esintilerine iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Konum: Muratpaşa, Lara Cd. Akra Hotel No:24, 07100 Muratpaşa / Antalya, Turkey

İletişim: +90 242 316 20 21

Web sitesi: https://www.asmanirestaurant.com/

The Royal Castle Bistro – Muratpaşa

Yılların verdiği deneyim ve müşteri memnuniyetiyle lezzetli yemeklerini birleştiren şefler… Antalya’da güzel şık bir mekanda yemek yemek istiyorum diyorsanız, aklınıza gelebilecek yerlerin başında The Royal Castle Bistro gelmeli! Sunumları ve mekanın tasarımlarıyla da ön plana çıkan bir restoran. Birbirinden güzel tatlıları ve kokteylleri bulunan bu mekan Antalya’nın en güzel bölgesi olan Lara’da bulunuyor.

Konum: Çağlayan, Lara Cd. No:329/A, 07160 Muratpaşa / Antalya, Türkiye

İletişim: +90 530 236 02 19

Web sitesi: http://theroyalcastlebistro.com/

Scroll to Top